marți, 15 decembrie 2009

Anatol T. Matasaru amenintat cu moartea de catre un politist de fata cu procurorul

Procurorului General al RM,
dom.V.Zubco,
de la Anatol T. Matasaru


PLÂNGERE PENALĂ

La data de 4 decembrie 2009, in cadrul actiunii de urmaririi penale pe dosarul intentat asupra actiunilor de tortura dupa evenimentele din 7 aprilie, si anume la confruntare, banuitul Pintea Igor si-a permis, in prezenta procurorului militar, Ion Bazatin, a avocatului sau, Alexei Frunze, si a unui grup din patru studenti-practicanti, să mă ameninţe cu moartea în repetate rînduri. În timp ce ofeream declaratii procurorului, Pantea încerca sa ma influenteze intervenind. Procurorul Bazatin de cateva ori i-a facut observatie lui Pantea sa termine cu amentarile, la fel si avocatul Frunze i-a cerut clientului sau sa se calmeze si sa nu recurga la amenintari.

In acest context, tinind cont de inactiunile procurorului Ion Bazatin, care urma sa se autosesizeze şi să impună o măsură asiguratorie – cel puţin arest la domiciliu, dacă nu chiar să pornească urmărire penală pe infracţiunea de ameninţare cu moartea, solicit pornirea unei urmăriri penale pe numele banuitul Ig. Pintea, care m-a amenintat direct cu moartea de cateva ori. Aceste ameninţări au un caracter şi mai credibil dacă este să analizăm care a fost comportamentul poliţiei după evenimentele din 7 aprilie 2009 (în acest sens cazul BOBOC rămâne un mister, la fel ca şi alte cazuri relatate de presă). Iar eu personal am simţit pe pielea mea ce poate face poliţia din Moldova.

De asemenea, solicit protectie familiei mele, inclusiv mie, în acest context nu mă simt de loc în siguranţă: am familie, un copil, iar cel de a-l doilea urmeaza sa se nasca in timpul apropiat. Faptul ca banuitul este politist si nu este suspendat din functie avind arma din dotare, face si mai reala amenintarea cu moartea, si mai mult fiind in functie influenteaza negativ martorii care figureaza pe acest dosar – colegi de ai săi.


Precizez ca la aceiasi data, suspectatul Pantea, in timp ce asteptam ora sa inceapa confruntarea, s-a apropiat de mine si a incercat sa ma influienteze, somandu-ma sa nu-mi fac dusmani in politie si in Chisinau.

De asemenea, politistul Pantea a influientat un martor pe dosar, care doua saptamani in urma a marturisit ca a fost prezent la acţiunile de tortură la care am fost supus, el fiind în aceleaşi condiţii ca şi mine, iar poliţistul Pîntea era persoana care aplica tortura. Dupa confruntarea din 4 decembrie martorul respectiv a refuzat sa mai facă declaratii.

In temeiul celor expuse mai sus solicit pornirea urmaririi penale pe numele lui Pantea Igor şi solicit asigurarea protectiei atât familiei mele cât şi mie personal.


Cu respect, A.Matasaru

09.XII.2009



p.s. In imagine politistul Pintea Igor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu