luni, 13 iunie 2011

Radu mamii,iarasi-n gratia Justitiei RM si mereu in serviciul guvernantilor.











Astazi s-a mai confirmat inca o data, ca monstrii din organele de drept sunt creati de catre guvernare si mentinuti in functie de justitie. Aceasta, din pacate este realitatea in Republica Moldova. Asa sa intamplat in cazul controversatului politist de la Ungheni, Radu Baranov. Spre regret, acesta nu este un caz unical. Astfel, undivizii care ne omoara prin comisariate, sunt mai apoi achitati de catre Curtea de Apel.

Asta inseamna concetatene ca, esti urmatorul care vei nimeri in curand in labele lui Baranov si va juca fotbal cu tine in comisariate sau la tine acasa.


Vezi mai jos cum judecatorul Skiopul ,Judecatoria Ungheni ,i-a mai dat o data castig de cauza lui Baranov:










Poliţistul bătăuş revine în funcţie! Este vorba despre Radu Baranov, fostul şef adjunct al poliţiei criminale din Ungheni. Hotărârea a fost luată de Curtea de Apel Chişinău. Eugeniu Onică, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a declarat pentru Jurnal TV că ministerul va face declaraţii după ce instanţa va prezenta decizia.

La 2 luni de la demiterea sa, Radu Baranov a contestat la Curtea de Apel hotărârea Ministerului şi a cerut să fie restabilit în funcţie. Pe 10 iunie, judecătorul a examinat dosarul şi i-a dat câştig de cauză poliţistului. Astăzi, fostul şef adjunct al poliţiei criminale din Ungheni şi-a îmbrăcat uniforma şi a revenit la comisariat. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de către, comisarul oraşului Ungheni, Iurie Deremeu. Ziua de muncă a lui Baranov s-a sfârşit, însă, repede. Comisarul i-a cerut să plece. Şi asta pentru că nu există vreo decizie a Ministerului de Interne, prin care Baranov ar fi repus în funcţie.

Curtea de Apel a emis hotărârea acum 3 zile şi, potrivit procedurii, decizia motivată urmează să fie eliberată până luni, 20 iunie.

Radu Baranov a fost demis de Ministrul de Interne pentru discreditarea imaginii poliţiei. Asta după ce Jurnal TV a difuzat o înregistrare video în care Baranov este surprins lovindu-l de două ori pe un tânăr chiar în comisariat. Instanţa din Ungheni l-a recunoscut pe Baranov vinovat de exces de putere şi i-a aplicat o amendă de 1600 de lei.


vezi aici :Radu Baranov achitat de Curtea da Apel

sâmbătă, 11 iunie 2011

Sindromul Stockholm sau persecutarea continuă ,declaratii de frica in dosarul ,,7 aprilie,,.



































Veceslav Gurita, (Cahul, Slobozia Mare), victima evenimentelor din 7 aprilie 2009. Retinut la 8 aprilie noaptea ,batut de mascati, tinut in curtea CGP-ului .Guvernul RM i-a achitat 5 000 lei ca despagubiri morale.Guvernul României i-a organizat un tratament in Romania. Primaria mun.Chisinau i-a acordat ajutor material in suma de 10 000 lei.

După toate acestea, Veaceslav Guriţă vine în instanţă, unde, sub jurămţnt, face declaraţii mincinoase ca să-i apere pe poliţiştii torţionari. Culmea e că acesta se declară prieten cu unul dintre ei, pe nume Igor Pântea (Hărbălău şi a susţinut ferm că este cel mai bun om din CGP. Nu găsesc nici o explicaţie în acest caz în afară de două:

-Veaceslav Guriţă a nimerit întâmplâtor printre victimele de la 7 aprilie 2009 şi încearcă să tragă foloase financiare şi nu este exclus că a fost plătit de poliţistul pus sub acuzare pentru tortură, Pântea;

-în urma celor petrecute cu el a fost grav afectat de sindromul Stockholm, adică victima ia apărarea sau se îndrăgosteşte de călău.

Consider că structurile statale, precum şi cele neguvernamentale ar trebui să ia în consideraţie acest caz înainte de a decide să-i mai facă favoruri sau să-i acorde ajutoare lui Guriţă şi altora indivizi ca el. Nu ştiu cum va putea privi în ochii celorlalţi tineri din Cahul, care au fost maltrataţi în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Trezeşte nedumeriri şi un alt martor, un pedagog din Coloniţa, Ion Bâzgu, căruia i-a fost reţinut de la şcoală copilul minor. Şi acesta a depus în instanţă, sub jurământ, mărturii mincinoase, pentru a apăra poliţiştii torţionari. În timp ce făcea declaraţii, se observa că se află în tensiune, că este la maximum. În acest caz nu pot să-l acuz pe pedagogul Bâzgu, îl înţeleg ca pe un tată, care face orice ca să-şi protejeze copilul. Dar nu ştiu cum va aprecia gestul său fiul lui, care la 7 aprilie a ieşit să protesteze pentru un viitor mai bun.Un lucru îmi este clar, Bâzgu a fost impus să facă declaraţii mincinoase.


Să vedem ce vor spune în instanţă Ion Raru(cahul) şi Prodan Ilie, victime ale evenimentelor din aprilie 2009, care, de asemenea sunt invitaţi de poliţiştii torţionari să facă declaraţii mincinoase, pentru a-i scăpa basma curată, după ce m-au torturat cu bestialitate. Oare vor trăda şi aceşte idealurile pentru care s-au jertfit în aprilie 2009?


ascultati aici: ...pana la urma am ramas prieteni. Nu va radeti !

duminică, 5 iunie 2011

acest obscur obiect al placerii / Cet obscur objet du desir














In "Cet obscur objet du desir" (1977)a lui Luis Buñuel apar 3 animale: un soarece, o musca si un godacel. Soarecele e strivit de dintii unei capcane cand protagonistul principal, un burghez bine aranjat, incearca sa cumpere cu bani grei dragostea unei fete de la mama ei. Musca apare inecata intr-un pahar servita protagonistului, musca pe care un chelner a tot fugarit-o fara nici un succes zile intregi se face prinsa de la sine in paharul bogatasului, care discuta cu un var despre numarul mare de femei disponibile in orice clipa. In sfarsit, godacul, invelit in fase ca un bebelus, purtat in brate de una dintre cele 2 femei (tingance?) care ii ghicesc bogatasului in palma. Este singurul animal pe care omul il mangaie, precum ar fi mangaiat si un copilas. Ghicictul femeilor e rasplatit cu bani.
O alta linie ideatica majora in film sunt atacurile teroriste mai peste tot in Europa. Avioanele sunt deturnate, iar apoi se prabusesc cu toti pasagerii. Explozii la tot pasul. Masini furate. Impuscaturi pe strada. Buñuel ne prezinta o Europa unde lumea nu se simte in siguranta. Dar cel mai important, atacurile terorise sunt lipsite de sens, caci singurul fel in care influenteaza felul de a gandi a "oamenilor asezati" e ca in loc de bilet clasa I la avion, e mai bine sa se ia bilet calsa I la tren, e mai putin periculos, trenurile doar nu se pot prabusi...