sâmbătă, 11 iunie 2011

Sindromul Stockholm sau persecutarea continuă ,declaratii de frica in dosarul ,,7 aprilie,,.



































Veceslav Gurita, (Cahul, Slobozia Mare), victima evenimentelor din 7 aprilie 2009. Retinut la 8 aprilie noaptea ,batut de mascati, tinut in curtea CGP-ului .Guvernul RM i-a achitat 5 000 lei ca despagubiri morale.Guvernul României i-a organizat un tratament in Romania. Primaria mun.Chisinau i-a acordat ajutor material in suma de 10 000 lei.

După toate acestea, Veaceslav Guriţă vine în instanţă, unde, sub jurămţnt, face declaraţii mincinoase ca să-i apere pe poliţiştii torţionari. Culmea e că acesta se declară prieten cu unul dintre ei, pe nume Igor Pântea (Hărbălău şi a susţinut ferm că este cel mai bun om din CGP. Nu găsesc nici o explicaţie în acest caz în afară de două:

-Veaceslav Guriţă a nimerit întâmplâtor printre victimele de la 7 aprilie 2009 şi încearcă să tragă foloase financiare şi nu este exclus că a fost plătit de poliţistul pus sub acuzare pentru tortură, Pântea;

-în urma celor petrecute cu el a fost grav afectat de sindromul Stockholm, adică victima ia apărarea sau se îndrăgosteşte de călău.

Consider că structurile statale, precum şi cele neguvernamentale ar trebui să ia în consideraţie acest caz înainte de a decide să-i mai facă favoruri sau să-i acorde ajutoare lui Guriţă şi altora indivizi ca el. Nu ştiu cum va putea privi în ochii celorlalţi tineri din Cahul, care au fost maltrataţi în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Trezeşte nedumeriri şi un alt martor, un pedagog din Coloniţa, Ion Bâzgu, căruia i-a fost reţinut de la şcoală copilul minor. Şi acesta a depus în instanţă, sub jurământ, mărturii mincinoase, pentru a apăra poliţiştii torţionari. În timp ce făcea declaraţii, se observa că se află în tensiune, că este la maximum. În acest caz nu pot să-l acuz pe pedagogul Bâzgu, îl înţeleg ca pe un tată, care face orice ca să-şi protejeze copilul. Dar nu ştiu cum va aprecia gestul său fiul lui, care la 7 aprilie a ieşit să protesteze pentru un viitor mai bun.Un lucru îmi este clar, Bâzgu a fost impus să facă declaraţii mincinoase.


Să vedem ce vor spune în instanţă Ion Raru(cahul) şi Prodan Ilie, victime ale evenimentelor din aprilie 2009, care, de asemenea sunt invitaţi de poliţiştii torţionari să facă declaraţii mincinoase, pentru a-i scăpa basma curată, după ce m-au torturat cu bestialitate. Oare vor trăda şi aceşte idealurile pentru care s-au jertfit în aprilie 2009?


ascultati aici: ...pana la urma am ramas prieteni. Nu va radeti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu