miercuri, 2 martie 2011

Boguros, magistrat prost sau incapatinat?


JUDECAM IN GRAIURI DIFERITE .
Un judecator care incalca Legea fundamentala -Constitutia RM si dreptul cetateanului in sedinta de judecata.
Astfel, decizia din 2 martie 2011, in litigiul SRL,,Marius Teodor,, vs Union Fenosa, a fost pronuntata de catre judecatorul Boguros V. , Curtea de Apel Chisinau, in limba rusa.
Mai mult , magistratul a pronuntat o incheere (nici in rusa, nici in romana, dar nici destul deslusit) in limba rusa si neclara pe deplin pentru mine , ca parte civila pe acest dosar, in care figurez ca prejudiciat cu 24 000 MDL.

Mai mult ca atat, partile au fost audiate in limba de stat, pe care, din cate am inteles, V.Boguros n-o cunoaste. Astfel apare intrebarea, daca a inteles acesta ce au declarat partile si cat de corecta este aceasta decizie, pronuntata intr-o limba straina. Iata cum pot fi explicate tergiversarile de ani grei a dosarelor in instantele de judecata. Mentionez ca dosarul respect se afla pe rol de trei ani, iar prin decizia lui Boguros de a-l transmite la rejudecare, probabil ca va fi tergiversat cu inca vre-o trei ani.

Si in final, daca totusi se permite pronuntarea deciziilor judecatoresti intr-o limba straina, de ce nu am aduce atunci judecatori din Marea Britanie, Franta sau Germania, care cred ca ar fi mult mai impartial, mai competenti si ar avea de castigat calitatea actului de justitie.

PS. Si iarasi ma intreb:cand ne-am exprimat in romana aducand argumente in instanta,magistratul Boguros ne-a inteles oare pe deplin?!

priveste aici: INCHEIERE NA RASSMATRENIE …,DA !

Un comentariu:

  1. Brega si altii...pe acest magistrat Boguros,i-l gasiti in fiecare mercure in completul de judecata din sala nr.9 CA.
    Va veti convinge cum comunica elcu apelantii in sedintele de judecata si cum pronunta el incheerile luate.
    Nu cred si sunt sigur ca peste noapte v-a invata limba de stat pe care trebue s-o exercite in instanta.
    Va ve-ti convinge cum Boguros judeca pe bajbaite.
    Azi,3 martie 2011iarasi am dat in completul de judecata pe alt dosar de acest Boguros.Sa vedeti ca am recuzat din acest complet de judecata de judecatorul Boguros pe motivul ca am suspectii ca dansul nu ma intelege pe deplin.Mi s-a acceptat cererea si l-a inlocuit!
    Inseamna ca colegii lui Boguros sesiseza si stiu m bine problema lui/lor/a noastra.
    Va rog ,recuzati la asa magistrati care aveti dubii ca nu va inteleg si apar disensiuni...
    PS.aciasta scena-mi aduce aminte de judecatorii ,,TROYKA,,din anii lui stalin.

    RăspundețiȘtergere